Kylling i karry med ris
Kylling i karry har længe været en fremragende dansk klassiker. Det er svært at finde nogle personer, der ikke bryder sig om denne ret, og netop derfor er den utrolig populær blandt de fleste.
Man kan lave mange varianter af den, men denne version er den helt klassiske, så du kan være sikker på, at du ikke går galt i byen.
Ingredienser til kylling i karry
(4 pers.)
20 min. + 1 time i gryden
1 kylling, ca. 1.200 g
1 l vand
2 gulerødder
1 porre
1 spsk. salt
5 hele peberkorn
1 spsk. karry
1 spsk. smør
60 g mel
Fremgangsmåde til kylling i karry
Kog kyllingen i vandet sammen med gulerødder, porre, salt og peberkorn i en time, til den er mør.
Tag kyllingen op, sigt suppen og pil kødet af skroget.
Svits karryen i smørret og rør melet i.
Tilsæt 5 dl suppe lidt efter lidt under omrøring, lad sovsen koge igennem 5 min. og smag til med salt og peber.
Kom kødet i sovsen og varm den igennem.
Server den dejlige ret med kogte ris og dampede grønsager.
Lav en lækker boller i karry a la Helle Brønnum Carlsen