Skaldyrssalat
(30 pers.)
1 kg rejer af god kvalitet (f.eks. de store kutterrejer el. Læsø specialrejer)
500 g krebsehaler el. pillede jomfruhummerhaler (frost)
3 glas artiskokhjerter (el. dåser)
6 forårsløg
1 stort bdt. kørvel
8 små hjertesalathoveder
500 g sukkerærter el. sukkersnaps (de tykke ærter, hvor bælgene spises med)
Dressing
200 g ægte mayonnaise
½ l cremefraiche 18%
4 dråber worchestersovs (kan udelades)
Salt og peber
3 hakkede (el. blendede soltørrede tomater i olie)
Salt og peber
Evt. 4 dråber tabasco
Citron og kørvel til pynt
Tilbehør
Store flute
Dressingen røres sammen og står i kande i køleskabet.
Salater skylles og rives i mindre stykker. Sukkerærterne snittes på langs. Artiskokhjerterne skæres i kvarte. Skaldyrene drypper af.
Alt blandes og står klar på fade - ved servering dryppes dressing over og der kan gives mere til i små skåle.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en middag med:
Skinkeculotter med grønsagstimbaler til hovedret.
Chokoladekage med jorbær i sirup til dessert.
Se artiklen: 30 gæster til barnedåb her.