Citronfromage med lakridsis
Ingredienser til citronfromage med lakridsis
(4 pers.)
Fromage
3 pasteuriserede
æggeblommer
3 spsk. sukker
3 usprøjtede citroner
3 blade husblas
3 pasteuriserede
æggehvider
Lakridsis
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1-2 spsk. lakridssirup
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Pynt
Lakridspulver
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Fremgangsmåde
Fromage
Pisk æggeblommerne med sukker til en lysegul og luftigt æggesnaps. Skyl og riv 1½ citron og pres saften af dem. Pisk skallen i æggesnapsen. Udblød husblassen i koldt vand. Smelt husblassen over vandbad og rør det op med citronsaften. Pisk husblassen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne meget stive. Skær skrællen af den sidste citron, så den hvide hinde er væk. Skær filéter af citronen, og kan du komme af sted med det, så gør det sammen med den sidste, halve citron. Fold æggehvideskum og citronfiléter i æggesnapsen. Stil det på køl.
Lakridsis
Pisk æggeblommerne med sukker og lakridssirup. Bring mælk og fløde i kog. Pisk den kogende mælk i æggesnapsen og legér. Hvis den ikke er tyk nok, 75-80°, så varm den lidt op igen, men den må ikke koge. Afkøl den i vandbad og rør den på ismaskine, eller frys den med jævnlige omrøringer. Server en kugle lakridsis oven på citronfromagen og drys med lakridspulver.
Tip
Du kan bage små minimarengs af de restende æggehvider, og her kan du piske lidt lakridssirup i æggeskummet, mens det piskes op.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Gammeldags saftfromage
Lakrids-cupcakes
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mad med lakrids
Vi har samlet 13 lækre opskrifter - og her er meget at vælge imellem - fra små lækkerier med et strejf af anis til retter med tyk lakridssmag...