(6 pers.)
2 pillede rødløg i kvarte
2 courgetter skåret i 1 cm tykke skiver og halverede
3 røde og gule peberfrugter rensede og hakkede
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 dåser hakkede, flåede tomater
2½ dl tør hvidvin
4 stilke frisk oregano
1 tsk. sukker
100 g hakkede, soltørrede tomater i olie
250 g grønne linser fra Le Puy
1 lille bundt hakket basilikum
12 plader frisk lasagne
30 g smør
30 g hvedemel
4 dl letmælk
Revet muskatnød, salt og peber
1-2 kugler frisk mozzarella
Tilbehør
Salat
Bland løg, peberfrugter og courgetter med olie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200° i 25 min. Kom tomater, vin, hakket oregano, sukker og soltørrede tomater i en gryde og småkog i 10 min. Tilsæt linser og kog yderligere 10 min. Smag til med basilikum og bland de ovnstegte grønsager i.
Læg det første lag med lasagneplader i et smurt, ovnfast fad. Afbag smør med mel og spæd med mælk. Kog i mindst 3 min. og smag til med salt, peber og muskatnød. Hæld sovsen imellem lagene, der fortsætter med sovs, plader og grønsager og øverst sovsen og skiver af mozzarella. Gratineres i ovnen ved 200° i 35-40 min. Server med grøn, sprød salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter uden kød...
Rødbeder Wellington
Aubergineruller med
smag af Middelhavet
Spinatlasagne med
gulerod og valnødder
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)