(4 pers.)
500 g rå, rensede rødbeder
2 spsk. olivenolie
1 pillet og hakket rødløg
1 tsk. sennepsfrø
Salt og peber
1 spsk. lys vineddike
1 nip sukker
3 kviste timian
3-4 plader butterdej
1½ spsk. flydende, klar honing
150 g gedeost uden skorpe
1 stort æg
Tilbehør
Bønnesalat
Kog eller bag rødbederne i vand eller i ovnen i ca. 40 min., til de er møre, og man kan skubbe skindet af dem. Skær dem i mindre stykker. Steg imens løg og sennepsfrø i olien på en pande i 10 min., til det er glasklart. Drys godt med salt og peber. Rul butterdejen ud enten til 4 mindre pakker eller til en stor pakke. Det bliver pænest med små pakker.
Bland rødbederne i sennepsløgene, tilsæt eddike, timian og sukker og smag til. Læg skefulde af gedeost og honning på midten af hvert dejstykke og læg en god klat rødbede over. Saml dejen op om fyldet og luk til som konditorkagepakker.
Læg pakkerne på en plade med bagepapir og pynt pakkerne med tiloversbleven dej. Pensl godt med sammenpisket æg og bag ved 200° i 30 min., til dejen er gylden. Server med bønnesalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter uden kød...
Grøn lasagne
Aubergineruller med
smag af Middelhavet
Lynstegte jordskok-
ker med grønkål og
chili
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)