Ingefærkage med æblesalat
15 min. + 50 min. i ovnen
250 g hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
200 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
125 g hakket, syltet ingefær
1½ letpisket æg
2 spsk. hakkede valnødder
Salat
3-4 æbler i tern
½ dl flydende honning
½ bdt. hakket mynte
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
Hak melet med ingefær og smør som til en mørdej. Smuldr sukker og vaniljestang i og saml dejen med 1 æg og syltet ingefær. Pres dejen i en tærteform og pensl med det sidste halve æg og drys med nødder. Bag ved 170° i 25 min. - tag den så ud af springformen, vend den og bag på undersiden i andre 25 min. Skær kagen i små, sprøde stykker og server med salat af æblestykker, honning, citronskal og -saft og mynte.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere retter her...
Chokoladetærte med tranebær
Brødrene Prices æblekage med kartofler
Æblepie med tranebær
25 lækre opskrifter med æbler