Cheesecake med icing og jordbær
(8-10 stk.)
16 Digestivekiks
1 tsk. kardemomme
150 g smør
Fyld
Revet skal af 1 usprøjtet citron
¾ dl friskpresset citronsaft
250 g ricotta (italiensk friskost)
1 dl cremefraiche
1 æg
25 g flormelis
¾ dl jordbærsyltetøj
Icing
125 g flormelis
40 g blødt smør
1 spsk. koldt vand
8-10 jordbær
Knus kiksene i foodprocessor. Smelt smørret og bland det med kiksene. Tryk dejen ud i 8-10 engangsmuffinforme, så dejen dækker bunden og kanterne. Sæt formene i køleskab 10-15 min. Fyld: Rør citronskal, saft, ricotta, cremefraiche, æg, flormelis og jordbærsyltetøj sammen. Fyld cremen i formene. Bag dem på midterrillen ved 150° ca. 30 min. Køl kagerne på bagerist. Rør icing sammen og kom den på kagerne. Pynt med jordbær.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre kager...
Jordbær rabarbertærter
Jordbærmedaljer
Jordbærtærter med marzainbund