Skærising med rosenkål og persillerødder
(2 pers.)
45 min.
4 fileter af skærising el. skrubbe
200 g rosenkål
50 g smør
50 g mandelflager
8 små persillerødder
Revet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. klar honning
Salt og peber
Tilbehør
Brød
Begynd med rosenkålen, hvor alle de grønne blade pilles af, til den lille bitre kerne i midten er tilbage. Den kasseres. Persillerødderne skrælles og småsimrer i lidt olie i en gryde med låg i 10 min. Bland appelsinsaft, -skal og honning. Hæld det ved, lad det simre yderligere 10 min. og smag til med salt og peber. Steg rosenkålen i det meste af smørret, efter at du har brunet mandelflagerne, drys med salt og peber. I en pande vendes fileterne i lidt brunet smør. Rosenkålen lægges over og persillerødderne gives til som basis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med fisk...
Fisk og spinat i fillodej
Kirstens fiskefad
Rødtunge med skalotteløg og brøndkarse