Opskrifter

Krydderstegt tykkam med urtemos

Mandag, 31. august 2009af Redaktion
Kødret med masser af krydderier

(4-5 pers.)

1 kg snøret tykkam af ungkvæg
Salt og peber
1 porre
2 rødløg
1-2 spsk. olie til stegning
33 cl æblecider
1 lille håndfuld friske timianstilke og oregano el. merian
1½ tsk. hele sennepskorn
½ dl fløde

Pynt
Snittet rødløg og porre

Dup kødet tørt og gnid det med salt og peber. Rens og snit porre og rødløg. Bind timian og persille sammen med kødsnor. Brun kødet godt på alle sider i olie. Tilsæt løg og porre og svits det med. Dæmp varmen og hæld æblecider ved. Kom krydderbuket og sennepskorn i gryden. Læg låg på og lad kødet simre mørt ved svag varme på 1½-1¾ time. Tag kødet op. Hæld fløde i skyen og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver.


GROV URTEMOS

1 kg kartofler
200 g gulerødder
200 g selleri
200 g persillerod
30 g smør
Citronsaft
Salt og peber


Skræl grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, gem 1 dl og damp grønsagerne tørre i gryden. Mos dem groft og tilsæt 1 dl kogevand og smør. Rør det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Kødet bliver fantastisk mørt og får en lækker krydring. Skær det i skiver eller brug den moderne udskæring, hvor det skæres i firkanter.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere kødretter med masser af smag...
Culotte med rodfrugter og urtemarinade
Langtidsstegt kalvespidsbryst
Krydret lammemørbrad med agurkesalat