Blinis med marineret torsk og tapenade
(12 stk.)
200 g torskefilet
½ spsk. salt
1 dl mørkt øl
Groftkværnet peber
1 spsk. olie
2 tomater
2 spsk. tapenade (olivenpasta)
12 små, færdige blinis
RYG OG BUG
En torskefilet består af en tyk rygfilet og bugkød, som er løsere og tyndere. Det er tydeligt at se, hvor fileten skal deles på langs, for fiskebenene i den bredeste halvdel af fileten går lige akkurat op til det sted, hvor fisken naturligt deler sig i en rygdel og bugdel.
Bland salt, peber, øl og olie og hæld det over fisken. Sæt den køligt 3-4 timer. Dup fisken tør og skær den i 2 cm store tern. Bred de små blinis ud på en bageplade.
Skær tomaterne i fine strimler uden kerner og krydr med salt og peber. Lige inden spisetid lægges lidt tomat, tapenade og torsk på hver blini. Sættes i ovnen ved 250° 4-5 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere retter med torsk...
Torskefrikassé
Torsk i sprød dildskorpe med pebersauce
Torsk med selleri og spinat