Rabarberkage med et tvist
(Ca. 10 pers.)
250 g sukker
250 g smør
125 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
3 æg
2 tsk. bagepulver
1 bundt rabarber
160 g sukker
½ usprøjtet citron
½ tsk. lakridspulver
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Pisk sukker og smør glat og luftigt. Rør æggene i et ad gangen. Sigt de to slags mel og bagepulver i dejen. Fold det forsigtigt rundt. Kom det i en smurt springform. Rens og skær rabarberne i mindre stykker og kom dem over dejen. Bland sukker med revet citronskal og lakridspulver. Drys det over rabarberne som en slags låg. Bag kagen 175° i 1 time, til dejen slipper en pind.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
FINE TÆRTER
Sød tærteform i porcelæn med riller, så er du klar til at lave de fineste tærter! Formen koster 129 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Bagt jordbærkage
Mikrobagt marcipankage med rabarber
Nem rabarberpie
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)