Frysemad: Kalvegryde med vin og krydret drys
(5 pers.)
1 kg kalvetykkam el. bov uden ben
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
100 g selleri
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 spsk. olie
15 g smør
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
2 tsk. timian
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. koncen-treret kalvefond
2 dl rødvin
2 dl vand
Drys
1 spsk. revet, usprøjtet appelsinskal
2-3 fed finthakket hvidløg
1 dl hakket persille
1 spsk. friske timianblade
Tilbehør
Salat
Groft brød
Skær kødet i ca. 1½ cm tykke skiver. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri og skær det i små tern. Krydr kødet med salt og peber. Varm olie og smør på en stegepande og brun kødet holdvis. Læg kødet over i en gryde. Svits grønsagerne 4-5 min. og læg dem ned til kødet. Tilsæt appelsinskal, timian og tomatpuré.
Hæld kalvefond, rødvin og vand ved og lad det simre mørt på 1½-2 timer.
Hvis retten skal fryses ned: Køl retten af og frys den ned. Læg den frosne ret i en gryde og varm langsomt op, til den koger. Vend rundt i kødet og smag til med salt og peber. Bland tingene til drysset og drys det over eller server det til sammen med groft brød.
Hvis retten serveres med det samme: Smag til med salt og peber. Bland tingene til drysset og drys det over eller server det til sammen med groft brød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere retter der kan fryses ned...
Grov tomatsuppe
med gratinerede
tortillas
Cannelloni med
spinat og salami
Forlorne fugle med
kartoffelmos
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Fås for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)