Ingredienser til mandelkage
(Ca. 42 stk.)
2 æg
170 g sukker
50 g smør
1 dl mælk
180 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Glasur:
75 g smør
65 g sukker
100 g mandelspåner
1 spsk. mælk
1½ spsk. hvedemel
Sådan gør du
Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret og bland det med mælken. Bland mel og bagepulver. Vend forsigtigt mel og mælkeblandingen i æggene. Kom dejen i en beklædt form på ca. 20 x 30 cm. Bag kagen ved 175° i ca. 25 min. Kom ingredienserne til glasuren i en gryde og lad den simre under omrøring. Tag kagen ud af ovnen, kom glasuren på kagen og bag den yderligere ca. 10 min.
Bageopskrift: Marianne Liljenberg
Find flere opskrifter her...
Nøddekage
Kokosdrømme
Galleri: 17 slags kager
Sandkager, nøddekager, citronkager og mange flere lækre kager. Mums! Her får du 17 fristende skære- og formkager...