Ovnstegt skinke med små kartofler og to salater
Opskrift på ovnstegt skinke med små kartofler og to salater
Vil du lavet noget andet end skinke? Prøv vores svineskank i æblesovs
(6 pers.)
1 letsaltet og røget skinke uden svær og ben på ca. 2 kg.
Rids skinken. Læg den i en bradepande og stik et stegetermometer i midten. Sæt den i kold ovn. Tænd på 180° og steg skinken 1¾-ca. 2 timer, til termometret viser 72°.
KARTOFLER
1 kg små vaskede kartofler med skræl
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Hakket persille
Kog kartoflerne halvmøre, hæld vandet fra og stil dem koldt. Når skinken har stegt 1 time blandes kartoflerne med olivenolie og salt og hældes i bradepanden ved siden af skinken. Rist dem møre på omkring min. 10-15 min., vend rundt i dem et par gange.
TIP: Bestil skinken hos slagteren. Supermarkedernes færdige skinker er for salte til ovnstegning og kan ikke anbefales. 2 kg skinke er rigeligt, men den smager også godt kold.
Forberedelse: Lav rødbedesalaten 1-2 dage før. Forkog de små kartofler og kog bønnerne dagen før. Pisk dressingen sammen. Stil den og bønnerne koldt. Dildcremen laves et par timer før og stilles koldt.
RØDBEDESALAT
600 g rå rødbeder
1 økologisk citron
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
½ dl god jomfruolivenolie
Friskrevet peberrod efter smag
Salt og peber
Pynt
Revet citronskal
1-2 spsk. saltristede græskarkerner (købes færdige)
Brug engangshandsker. Skræl rødbederne og riv dem groft. Riv citronen fint og pres saften. Bland rødbederne med citronsaft, -skal, æbleeddike, sukker og olivenolie. Smag til med salt, peber og peberrod. Lad salaten trække til næste dag og juster med sukker og peberrod. Drys græskarkernerne over salaten lige inden serveringen.
BØNNESALAT
350 g grønne bønner (evt. frosne, men ikke optøede)
Dressing
3 tsk. dijonsennep
2 spsk. lys vineddike
7 spsk. god jomfruolivenolie
½ tsk. sukker
1 spsk. vand
Salt og peber
2 finthakkede skalotteløg
1 fed hakket hvidløg
Kom sennep og vineddike i en skål og pisk det sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen under piskning. Tilsæt vand og smag til med sukker, salt, peber, skalotteløg og hvidløg.
Kog bønnerne i rigelig saltet vand 4-5 min., frosne kun 3 min. Hæld dem til afdrypning i sigte og bland dem med dressingen, mens de er varme. Køl af og drys kørvel eller persille over.
DILDCREME
150 g flødeost naturel
1 stort bdt. dild
Citronsaft
Salt og peber
Snit dilden og rør det hele sammen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Hvis du skal lave en tre-retters menu så prøv...
Krabbemousse til forret
Hyldeblomstis på chokoladebunde til dessert
Prøv også...
Svinekam stegt som vildt
Svinemedaljon med blommer og gulerødder