Svinemedaljon med blommer og gulerødder
40 min.
(4 pers)
4 skinkemedaljoner(a ca. 150 g)
300 g blå eller røde blommer
6 gulerødder
5 kviste timian
250 g grønne linser
1½ dl cremefraiche
Lidt peberrod
Salt og peber
Olivenolie
Citronsaft
2 skalotteløg
Drys medaljonerne med salt og lad dem trække, mens du gør resten klar. Kog linser i letsaltet vand i 15-20 min. Smag til med salt, peber, lidt peberrod og cremefraiche. Halver blommerne og fjern stenen. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak løget. Kom 1 tsk. olie i en dyb pande og steg løg og gulerødder ved middelvarme i 5 min. Drys med salt, peber og timianblade. Smag til med lidt citronssaft. Vend blommerne i og steg videre i 3 min. Steg kødet på grillpande ved høj varme i 3 min. på hver side. Server med linserne som tilbehør.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Kyllingepakker med savoykål
Grønkålstærte med valnødder