Mandelkys med jordbær

(4-6 pers.)
75 g mandler
2 æggehvider
1 dl sukker
½ tsk. eddike
Sauce:
200 g jordbær
2 spsk. blomsterhonning
2 stilke mynte
Pynt:
Ca. 250 g jordbær
1½ dl piskefløde
Hak mandlerne halvgroft. Pisk hviderne stive. Tilsæt 4 spsk. af sukkeret samt eddiken og pisk det meget stift. Vend resten af sukkeret og mandlerne i. Sæt marengsmassen på plade med bagepapir i 6-8 kager. Sæt dem i ovnen på nederste rille ved 125° ca. 1½ time, til de slipper bagepapiret og er lysebrune. Køl dem af på bagerist.
Sauce: Skær jordbærrene i mindre stykker og kog dem med honning og mynte 3-4 min., til de safter. Pres det gennem en sigte og køl af.
Pisk fløden cremet og bræk marengsene i grove stykker. Læg marengs lagvis i portionsskåle med jordbær og fløde og øs saucen over.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Sommerbær med hvid chokolade og marengs
Rabarber jordbær med chokoladecreme
Jordbær kokosparfait