Kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum
Ingredienser til kalvemørbrad med aspargessalat og lysegrønt skum
(4 pers.)
Kalvemørbrad skåret til 4 bøffer
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. dild
1 citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1½ dl piskefløde
½ tsk. sukker
800 g små kartofler med skræl
25 g smør
Pynt
Citronbåde
Fremgangsmåde
Læg kalvebøfferne i et fad og drys med groft salt. Lad dem trække koldt i 20 min. Kog kartoflerne i 20 min. Skræl de hvide asparges og knæk det nederste, træede af både de grønne og de hvide asparges. Kog de hvide asparges i saltet vand i 4-5 min. og de grønne i 2-3 min. Vend dem straks i isvand, så al varmepåvirkning ophører. Bland saften fra ½ citron, 1-2 spsk. olivenolie, salt og peber og ca. halvdelen af dilden plukket i små buketter og vend aspargesene i blandingen. Blend resten af dilden med en smule olie, til den er helt most ud. Lad den trække i 10 min. og si den. Rør piskefløden med den grønne olie, salt, peber, saften af den anden halve citron og lidt sukker. Pisk det skummende, kom det evt. i en flødeskumssprøjte og tut fin lysegrøn skum op. Børst saltet af bøfferne og steg dem ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Kom smør i en gryde og steg kartoflerne let brune og drys godt med salt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Hakkebøffer med bearnaisecreme
Kalvekoteletter med gratinerede svampe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)