Hasselnødde-trøfler med rabarberis
Ingredienser til hasselnødde-trøfler med rabarberis
(6 pers.)
½ dl piskefløde
75 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
40 g ristede hasselnødder
1 spsk. kakaopulver
Overtræk
75 g mørk chokolade
2 spsk. kakaopulver
400 g rabarber
1 vaniljestang
180 g sukker
Pynt
Mynteblade
Fremgangsmåde
Varm fløden forsigtigt op i en lille kasserolle. Hak begge slags chokolade meget fint, hæld fløden over og rør, til chokoladen er smeltet. Hak nødderne meget fint og rør nødder og kakao i chokoladen. Beklæd en lille (10 x 8 cm) form med plastfilm. Kom massen i og lad den afkøle ved stuetemperatur. Tag den ud af formen, når den er størknet, og skær den i 12 firkanter med en skarp kniv. Stil dem i fryseren i ca. 30 min., overtræk dem med smeltet chokolade og vend dem i kakaopulver. Stil dem køligt. Rens rabarberne og skær i mindre stykker. Damp dem møre, med sukker og kornene af vaniljestangen under låg, ved medium varme. Lad det afkøle, purér det og frys det under omrøring - gerne på ismaskine. Anret med et par kugler is og to firkanter nøddetrøffel på hver tallerken og pynt med mynte.
Tip: Du kan snildt lave både rabarberis og hasselnødde-trøfflerne dagen inden.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nem pistacieis
Luksus rabarbertrifli
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)