Opskrifter

Chokolade-muffins med marcipan og nougat-creme

Onsdag, 27. april 2011Opdateret 18. martsaf Odense Marcipan
Her får du opskriften på søde små chokolade-muffins, der er toppet med en fyldig og lækker nougatcreme lavet på nougat, fløde og kaffe.
30 min
18 stk
Chokolade-muffins
150 g smør
200 g Odense Mørk Chokolade
4 æg
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
250 g revet Odense Ren Rå Marcipan
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Nougatcreme
200 g Odense Blød Nougat
3 dl piskefløde
2 tsk. instant kaffe

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt.
  3. Tilsæt marcipan og pisk dejen igennem.
  4. Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen og bland med chokoladesmør.
  5. Fordel dejen i smurte muffinsforme og bag kagerne ved 175º i ca. 20 min.
  6. For at lave nougatcremen, skal du varme nougat og fløde op i en gryde under omrøring, til nougaten er helt smeltet.
  7. Bland med kaffe og sæt fløden til afkøling.
  8. Når den er helt kold, piskes den til en creme og kommes i en sprøjtepose.
  9. Sprøjt nougatcremen ud på de kolde muffins og sæt dem koldt indtil servering.