Opskrifter
Små hjerteformede fastelavnsboller med fyld af marmelade
Onsdag, 15. februar 2012Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Disse fine små fastelavnsboller er stukket ud med en udstikker og fyldt med lækker marmelade og toppet med glasur.

1 t og 30 min
12 stk
Hjerteformede fastelavnsboller
300 g hvedemel
150 g smør
2 spsk. sukker
50 g tørrede tranebær
25 g gær
1½ dl mælk
Æg til pensling
Fyld og pynt
1 dl marmelade (f.eks. orange el. hindbær)
1 spsk. kartoffelmel
100 g flormelis
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
- Bland sukker og tranebær i.
- Rør gæren ud i mælken og hæld det i dejen.
- Saml dejen, lad den hæve tildækket i 1 time og rør marmelade og kartoffelmel sammen.
- Rul dejen ud på et melet bord i 1 cm tykkelse og udstik 24 cirkler, der er 7 cm i diameter.
- Stik midten ud på 12 af cirklerne med en lille hjerteudstikker og læg de 12 intakte cirkler på en plade beklædt med bagepapir.
- Pensl cirklerne med æg og læg en cirkel med det hjerteformede hul på hver af de hele cirkler.
- Fyld hullerne med marmelade og bag bollerne ved 200° i 18 min.
- Rør flormelis og citronsaft sammen til en glat glasur og dekorér bollerne med glasur.

Sund mad
Kalorievenlige fastelavnsboller fyldt med marmelade

Dessert & Kage
Nemme fastelavnsboller med marcipan og flødeskum med mørk chokolade