Opskrifter

Nemme fastelavnsboller med marcipan og flødeskum med mørk chokolade

Torsdag, 12. februar 2015Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Når fastelavn banker på døren, betyder det, at der skal fastelavnsboller på menuen! Disse fastelavnsboller er fyldt med marcipan og flødeskum med chokoladestykker i.
1 t og 30 min
12 stk
Fastelavnsboller
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Fyld til fastelavnsboller
150 g marcipan
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Pynt
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand

Fremgangsmåde

  1. Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i.
  2. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet.
  3. Rør dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  4. Del dejen i 12 stk. og rul hver dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på ½ cm.
  5. Fordel marcipanen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så marcipanen lukkes inde og sæt dem på en bageplade med samlingen nedad.
  6. Pensl bollerne med æg, bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.
  7. Pisk fløden til skum, hak chokoladen og vend den i.
  8. Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskummet i.
  9. Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.