Opskrifter
Nemme fastelavnsboller med marcipan og flødeskum med mørk chokolade
Torsdag, 12. februar 2015Opdateret 22. aprilaf Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Når fastelavn banker på døren, betyder det, at der skal fastelavnsboller på menuen! Disse fastelavnsboller er fyldt med marcipan og flødeskum med chokoladestykker i.

1 t og 30 min
12 stk
Fastelavnsboller
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Fyld til fastelavnsboller
150 g marcipan
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
Pynt
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
Fremgangsmåde
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i.
- Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet.
- Rør dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Del dejen i 12 stk. og rul hver dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på ½ cm.
- Fordel marcipanen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så marcipanen lukkes inde og sæt dem på en bageplade med samlingen nedad.
- Pensl bollerne med æg, bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.
- Pisk fløden til skum, hak chokoladen og vend den i.
- Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskummet i.
- Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Dessert & Kage
Fastelavnsboller med vaniljecreme og svesker