Opskrifter
Stjerneskud med rødspættefilet, rejer og hvide asparges
Lørdag, 17. marts 2012Opdateret 14. aprilaf Helle Brønnum Carlsen
Der findes næsten ingenting, der er bedre end godt dansk smørrebrød! Her får du derfor opskriften på det klassiske stjerneskud med rødspættefilet, rejer og asparges.

10 min
4 personer
Stjerneskud
4 store skiver lyst landbrød uden sej skorpe
30 g smør
4 store hovedsalatblade eller 4 små
8 rødspættefileter
1 æg
2 dl rasp
Smør til stegning
250 g rejer
4 spsk. farvet stenbiderrogn
12 asparges, grønne, hvide eller begge dele
1 citron
8 dildkviste
1 dl mayonnaise
Fremgangsmåde
TIP: Hvis du ikke bryder dig om hvide asparges, eller hvis du ikke kan skaffe dem, så kan du bruge grønne i stedet. Du kan også bruge et miks af de to.
- Læg 4 filéter i kogende vand med salt. Sluk for varmen lige så snart, når fiskene lægges i, og tag dem op efter 1½ min.
- Vend de sidste filéter i æg og rasp, steg dem sprøde i smør ca. 3 min. på hver side ved høj varme.
- Skræl de hvide asparges, kog både grønne og hvide i saltet vand i 2-5 min.
- Rist brødet og smør det med smør.
- Læg skyllet salat på, fisk og øverst rejer og asparges.
- Top med mayonnaise, stenbiderrogn og pynt med citron og dild.

Hovedretter
Rødspætteruller med laksefars og bønnesalat

Hovedretter
Smagfuld risotto med rejer, asparges og parmesan