Restkrebinetter med grønt
(4 pers.)
20 min.
500 g kogt saltet skinke (rest af skinkesteg), hakket fint med kniv
500 g mosede kartofler
1 tsk. nykværnet peber
180 g fine frosne ærter
2 spsk. hakket purløg
1 spsk. dijonnaise (og ekstra til at servere til)
3 skalotteløg i tynde skiver
2 spsk. hvedemel
½ dl olivenolie
Tilbehør
Frisk rucola og balsamicoglace (købes færdig)
TIP
Balsamicoglace er et helt nyt produkt på markedet herhjemme. I Italien og England har de haft det i flere år.
Fidusen er, at man har blandet en god kødfond med eddike, så forlænges holdbarheden, og smagen er optimal. Har man ikke tid til ret meget sovs, så kan man med lidt balsamicoglace få retten til at ligne en dyr restaurantservering.
Endnu har supermarkederne ikke konsekvent solgt produktet, men det kan fås i italienske specialbutikker og til tider i supermarkkederne. Ellers er det jo bare med at få spurgt.
Kom skinke, kartofler, peber, ærter, purløg, dijonnaise, skalotteløg og hvedemel i en skål (evt. en grov tur på blenderen) og ælt det sammen med en våd hånd. Form små krebinetter, der vendes i hvedemel. Steg 2-3 stykker ad gangen i olivenolie i en sliplet-pande, de steges 2-3 min. på hver side. Kan lige lunes samlet i ovnen til sidst. Serveres med mere dijonnaise, rucola og groft brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere slags krebinetter...
Laksekrebinetter med radiccho og valnødder
Karbonader med smørdampede grønsager