Opskrifter

Kanelsnurrer med marcipan og æble

Tirsdag, 8. november 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bløde kanelsnurrer er noget af det bedste der findes! Denne udgave er lidt ud over det sædvanlige, da der både indgår marcipan og æbler i remoncen.

Opskriften giver ca. 12 stk.

50 min
12 personer
Dej
25 g gær
3 dl vand
1 æg
50 g sukker
1 tsk. salt
50 g smør
2 tsk. stødt kardemomme
500-600 g hvedemel
Fyld
100 g marcipan
150 g brun farin
100 g smør
2 spsk. stødt kanel
2 æbler
Æg til pensling
Flormelis til drys

Sådan laver du kanelsnurrer med æble

  1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt æg, sukker, salt, smør og kardemomme.
  2. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt, til dejen slipper skålen. Ælt grundigt i 5 min. Lad dejen hvile i 30 min.
  3. Riv marcipanen og rør den med farin, smør og kanel. Skyl og udkern æblerne, skær dem i meget små tern og rør dem i fyldet.
  4. Rul dejen ud til en rektangel. Smør fyldet på dejen. Fold en tredjedel af dejen ind over fyldet og gentag på den modsatte side.
  5. Skær stangen i 2 cm brede stykker, træk stykkerne længere og sno dem og luk dem til ringe.
  6. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve 30 min.
  7. Pensl med æg og bag dem ved 210º i 20 min. Drys med flormelis.