Æble-smuldrekage
Opskrift på æble-smuldrekage
(ca. 15 stk.)
100 g marcipan
100 g smør
2 spsk. sukker
180 g hvedemel
3 syrlige æbler
Pynt:
Perlesukker
Mandelflager
Tilbehør:
Is eller flødeskum
Muffinsforme el. aluminiumsforme
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Muffins i massevis Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)Fremgangsmåde til de små æblekager
Riv marcipanen groft, tilsæt smørret lidt ad gangen og rør til en jævn masse. Rør hurtigt sukker og hvedemel i og saml til en smuldredej. Drys halvdelen af dejen i formene. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern. Fordel æblerne i formene og drys resten af dejen over. Drys med perlesukker og mandler. Bag kagerne ved 200º i ca. 12 min. Servér kagerne varme med flødeskum eller vaniljeis til.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.