Anissyltede pærer med lakridscreme
4 faste pærer
1 usprøjtet citron (skal og saft)
125 g sukker
4 dl vand
3 stjerneanis
100 g flormelis
50 g cremefraiche 18%
125 g flødeost
1 spsk. lakridssirup
Skræl pærerne og fjern blomst og kernehus med et kuglejern, men lad stilken blive siddende. Kom pærerne i vand tilsat citronsaft, efterhånden som de er skrællede for at forhindre brunfarvning.
Bring sukker, vand, citronskal og stjerneanis i kog, og kom pærerne i gryden. Kog pærerne ved svag varme i 15 min., til de er møre, og lad dem køle af i lagen. Pisk flormelis, cremefraiche, flødeost og lakridssirup sammen til en glat creme og anret de kolde pærer med lakridscremen, pyntet med lidt lakridssirup.
Madopskrift: Kristina Marckmann
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hindbæris med lakrids
Lakridskage med appelsin
Blommesnaps med anis
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)