(4-6 pers.)
8 nektariner/ferskner el. blanding
300 g sukker
1 vaniljestang
Creme
1½ dl kokosmælk
1 dl letmælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
2-3 store æggeblommer
60 g sukker
½ spsk. majsstivelse
Anbring halverede udstenede frugter i et ovnfast fad. Kog sukker, flækket vaniljestang og korn sammen med 3 dl vand i 5 min. Hæld over frugten. Bages ved 170° i 15 min. til frugten er mør. Hæld mælk, kokosmælk og vaniljeekstrakt i en gryde og bring i kog. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en skål og hæld den kogende mælkemasse i. Hæld det hele tilbage i gryden og varm op til lige under kogepunktet, hvor cremen jævner. Server frugten varm eller afkølet med tyk kokoscreme.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gode desserter med frugt...
Ferskenparfait med jordbær
Flere desserter med rabarber og jordbær
Milkshake med kiwi