(4 pers.)
20 min.
60 g makroner
½ dl lys portvin eller æblecider
300 g udstenede blommer
100 g sukker
Creme
2 bægre pasteuriserede æggeblommer
Kornene af 1 vaniljestang
50 g sukker
2 dl piskefløde
Mynte til pynt
Knus makronerne let, kom dem i glas og hæld vin over. Kom halve blommer og sukker i en gryde og kog i egen væske i ca. 7 min., til blommerne bliver let møre, men ikke mosede. Afkøl. Kom over makronerne. Pisk æggeblommer luftige med vanilje og sukker. Pisk fløden stiv og vend i æggeblommerne. Hæld derefter den færdige råcreme over blommerne. Stil koldt. Pynt med lidt mynte ved servering.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Blommer i krydret rødvin
Trifli med blomme og kokos
Luksus rabarbertrifli
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)