Opskrifter

Cheesecake med koldskål

Tirsdag, 26. juli 2016af Christine Bille NielsenFoto: Carina Krüger
Der er nu ikke noget som smagen af sommer! Og det får du bestemt i denne skønne cheesecake med koldskål.

Opskriften er til 10-12 personer.

3 t
12 personer
Bund
150 g kammerjunkere
80 g smør
Creme
4 1/2 blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis
Pynt
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron

Bund til cheesecake med koldskål

  1. Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt.
  2. Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne.
  3. Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.

Creme

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Riv citronskallen fint.
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  4. Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle.
  5. Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter.
  6. Pisk flødeosten luftig med en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis.
  7. Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, til cremen er helt jævn.
  8. Hæld den lune citronhusblas i cremen.
  9. Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.

Pynt

  1. Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen.
  2. Drys med fintrevet citronskal.