Opskrifter
Cheesecake med koldskål
Tirsdag, 26. juli 2016af Christine Bille NielsenFoto: Carina Krüger
Der er nu ikke noget som smagen af sommer! Og det får du bestemt i denne skønne cheesecake med koldskål.
Opskriften er til 10-12 personer.
3 t
12 personer
Bund
150 g kammerjunkere
80 g smør
Creme
4 1/2 blade husblas
1 usprøjtet citron
1 vaniljestang
400 g flødeost naturel
3 dl kærnemælk
100 g flormelis
Pynt
2 dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Bund til cheesecake med koldskål
- Blend kammerjunkere i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt.
- Smelt smørret og blend det sammen med kammerjunkerne.
- Tryk massen godt sammen i bunden af en springform på 20-22 cm i diameter.
Creme
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Riv citronskallen fint.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Pres saften af en halv citron og kom det i en kasserolle.
- Kram vandet ud af husblassen og smelt den ved lav varme i citronsaften, til den lige akkurat smelter.
- Pisk flødeosten luftig med en elpisker sammen med citronskal, vanilje og flormelis.
- Hæld kærnemælken i lidt ad gangen og pisk, til cremen er helt jævn.
- Hæld den lune citronhusblas i cremen.
- Hæld cremen på kammerjunkerbunden og lad den sætte sig ca. 2 timer i køleskabet.
Pynt
- Pisk fløden til skum og sprøjt flødeskum på toppen.
- Drys med fintrevet citronskal.