Opskrifter
Chokolade-muffins med marcipan og nougat-creme
Onsdag, 27. april 2011Opdateret 18. martsaf Odense Marcipan
Her får du opskriften på søde små chokolade-muffins, der er toppet med en fyldig og lækker nougatcreme lavet på nougat, fløde og kaffe.

30 min
18 stk
Chokolade-muffins
150 g smør
200 g Odense Mørk Chokolade
4 æg
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
250 g revet Odense Ren Rå Marcipan
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Nougatcreme
200 g Odense Blød Nougat
3 dl piskefløde
2 tsk. instant kaffe
Fremgangsmåde
- Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt.
- Tilsæt marcipan og pisk dejen igennem.
- Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen og bland med chokoladesmør.
- Fordel dejen i smurte muffinsforme og bag kagerne ved 175º i ca. 20 min.
- For at lave nougatcremen, skal du varme nougat og fløde op i en gryde under omrøring, til nougaten er helt smeltet.
- Bland med kaffe og sæt fløden til afkøling.
- Når den er helt kold, piskes den til en creme og kommes i en sprøjtepose.
- Sprøjt nougatcremen ud på de kolde muffins og sæt dem koldt indtil servering.

Dessert & Kage
Lagkage med nougatcreme

Dessert & Kage
Nougatlagkage med makronbund