Chokoladefondant med Bailey-is
(16 pers.)
350 g usaltet smør
400 g mørk chokolade 70%
12 pasteuriserede æg
300 g sukker
125 g hvedemel
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
16 små, ildfaste forme
2 liter vaniljeis rørt op med 3 dl Baily og frosset igen
Smelt smørret, kom chokoladen i og afkøl det let. Pisk æggene meget luftige med sukkeret. Fold smør-chokomassen i sammen med appelsinskallen, sigt melet over og fold det i. Kom dejen i små, smurte, ildfaste forme og stil dem i fryseren i mindst 2 timer - gerne længere. Bag dem ved 200° i 12 min. - hold godt øje med dem - de skal være bløde indeni (nærmest flydende) og bagte udenpå. Serveres varme og med en kugle Bailey-is over.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som dessert med...
Små chorizo snacks og kold fennikelsuppe til forret
Kalvefilet med flødekartofler til hovedret
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)