Chokolademarengs med bær
(6-8 stk.)
Marengs
3 æggehvider
2 dl sukker
30-45 g smeltet, mørk chokolade
2 spsk. kakao
Creme
150 g hakket, mørk chokolade
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
Pynt
Hindbær
Brombær
Evt. rød pitahaya
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her
Kom æggehvider og sukker i en skål med rund bund. Sæt skålen i en gryde med kogende vand og pisk, til massen tykner og bliver luftig. Tag skålen op af vandet og vend forsigtigt den smeltede chokolade og kakao i. Tegn to store cirkler op på bagepapir - brug en tallerken som skabelon. Fordel marengsdejen på cirklerne og bag dem ca. 2 timer ved 100°, til marengsen er tør og luftig. Sluk ovnen og lad bundene eftertørre i ovnen med ovnlågen på klem.
Smelt chokoladen og rør æggeblommen i, lad det køle lidt. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokoladen, stil cremen på køl.
Kom halvdelen af cremen på den ene bund og læg den anden bund oven på, fordel resten af cremen oven på og pynt med frugt. Server kagen straks.
Tip: Server flødeskum eller vaniljeis til.
Opskrift: Marianne Liljenberg
FARVERIGE MUFFINSFORME
Flotte muffinsforme i lyserød med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Limemousse med chokolade
Chokolademarengs
Hindbærskum
Massevis af fristende chokoladekager og -desserter
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)