Opskrifter

Chokolademousse med nøddeknas

Fredag, 20. maj 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria TegnerFoto: Maria Tegner
Denne lækre, hjemmelavede chokolademousse med nøddeknas er nem at tage med ud i det blå, hvad enten turen går til skov, strand eller bare ud på terrassen.

Opskrift på chokolademousse med nøddeknas

6-8 personer

Chokolademousse:

  • 200 g mørk chokolade, kakaoindhold 55 %-60 %
  • 2 tsk. instant kaffepulver
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 1½ dl piskefløde

Nøddeknas:

  • 35 g hasselnøddekerner
  • 20 g smør
  • 1½ spsk. lys sirup
  • 25 g æggehvider
  • 1 knsp. salt

Udstyr:

  • 6-8 glas, gerne patentglas

Fremgangsmåde:

Smelt chokolade og kaffepulver i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Rør den smeltede kaffechokolade i lidt ad gangen. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål, og vend dem i. Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet med chokolademassen, og fordel blandingen i 4 glas. Læg låg på glassene, eller dæk dem tæt med husholdningsfilm. Sæt dem på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Nøddeknas: Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak nødderne, og bland dem med smør, sirup, æggehvider og salt. Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det gyldent i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl det på bagepapir, og knæk det i mindre stykker. Opbevar det sprøde nøddeknas i en lufttæt beholder, og drys det over desserten ved servering, evt. sammen med friske bær.