Chokolademousse med nøddeknas
Opskrift på chokolademousse med nøddeknas
6-8 personer
Chokolademousse:
- 200 g mørk chokolade, kakaoindhold 55 %-60 %
- 2 tsk. instant kaffepulver
- 6 æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 æggehvider
- 1½ dl piskefløde
Nøddeknas:
- 35 g hasselnøddekerner
- 20 g smør
- 1½ spsk. lys sirup
- 25 g æggehvider
- 1 knsp. salt
Udstyr:
- 6-8 glas, gerne patentglas
Fremgangsmåde:
Smelt chokolade og kaffepulver i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Rør den smeltede kaffechokolade i lidt ad gangen. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål, og vend dem i. Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet med chokolademassen, og fordel blandingen i 4 glas. Læg låg på glassene, eller dæk dem tæt med husholdningsfilm. Sæt dem på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Nøddeknas: Tænd ovnen på 180° varmluft. Hak nødderne, og bland dem med smør, sirup, æggehvider og salt. Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det gyldent i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl det på bagepapir, og knæk det i mindre stykker. Opbevar det sprøde nøddeknas i en lufttæt beholder, og drys det over desserten ved servering, evt. sammen med friske bær.