Opskrifter
Citrontærter med jordbær
Torsdag, 11. maj 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Foråret er i gang og sommeren venter forude, hvilket betyder at det er tid til skønne desserttærter! Disse små citrontærter er pyntet med jordbær og pistacienødder og fyldt med blød citroncreme.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/citrontaerter.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(4 pers.)
Det skal du bruge til citrontærter med jordbær:
4 æggeblommer 100 g sukker 1 spsk. revet citronskal 3⁄4 dl citronsaft 75 g smør Bund: 160 g smør 150 g havrekiks 50 g mandelflager 250 g mascarpone 200 g jordbær 1 spsk. pistacienødder Er du vild med citrontærter? Så bør du også prøve denne citrontærte med maregnsSådan laver du citrontærterne
Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring. Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner og tag den af varmen. Skær smørret ud i mindre tern, rør dem i en ad gangen og stil cremen på køl natten over. Smelt smørret, knus kiksene og bland smør, kiks og mandelflager sammen. Pres blandingen godt sammen i 4 portionsspringforme eller en springform på 20 cm i diameter, så bund og 2 cm op ad siderne er dækket. Stil dem koldt i et par timer. Pisk mascarponen og vend forsigtigt citroncremen i. Kom blandingen over tærtebunden, pynt med skyllede bær og hakkede pistacienødder. Prøv også: Gulerodkage med abrikoser og rosiner Find flere skønne desserttærter i galleriet nedenunderSkønne desserttærter