(8 pers.)
5 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
60 g blendede mandler/mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fyld
½ liter vaniljeis
400 g kirsebær
100 g sukker
½ dl muscat de rivesaltes (sød dessertvin)
Begynd med kirsebærrene. Udsten, halver, kog i sukker og vin i 5 min. og afkøl helt. Pisk så æggene med sukker i 10 min. til en meget luftig dej. Sigt mel over og fold i sammen med mandelmel, vaniljeekstrakt og bagepulver. Hæld det ud i en 22 x 31 cm foldet bagepapirform. Bag ved 180° i 10-12 min. Vend ud på sukkerdrysset bagepapir og fold straks dejen om det "brugte" bagepapir, som var det fyldet. Rør isen med kirsebærrene og smør fyldet på den afkølede roulade. Rul igen og stil i fryseren i 2 timer.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Chokolademarquise med rabarber
Citroncreme med pocheret sensommerfrugt
Midsommertærte