Opskrifter

Frugttærte med honningtosca

Mandag, 7. september 2009af Redaktion
Tærte med blommer, pærer og honning

Dej
125 g smør
200 g mel
1 spsk. akaciehonning


Fyld
3 pærer
3 store blommer
2 spsk. honning
2 spsk. kartoffelmel


Honningtosca
75 g mandelflager
75 g smør
6 spsk. akaciehonning
1½ spsk. mel


FLERE SLAGS HONNING

•Den honning, som bierne samler, består af mange sukkerarter, som biernes enzymer omdanner til drue- og frugtsukker. Honning indeholder desuden rørsukker, en smule protein, enzymer og mineraler.

•Man tror, at det netop er det lave proteinindhold, der giver honning den bakteriehæmmende kvalitet.

•Alle blomster og træer har deres egne duft- og smagsstoffer. Meget honning er et resultat af, at honningen blandes i løbet af sæsonen og får smag fra alle de blomster, bierne har besøgt.

•Den mest kommercielle honning i dag er rapshonning, som er meget mild, hvidlig og cremet.

•Honning varierer fra det flydende til det ganske faste.

•Nyslynget honning er flydende og næsten gennemsigtig. 2-3 uger efter begynder druesukkeret at krystallisere og danne sprøde krystaller. Man påvirker honningens konsistens ved at røre i den, så den bliver blød og smørbar. Akaciehonning og appelsinblomsthonning, som har mindre end 30% druesukker, forbliver letflydende.

•Krystalliseret honning kan sættes i varmt vandbad, så bliver den flydende igen.

•Honning skal helst opbevares mørkt og køligt.

Dej
Hak smør og mel sammen. Tilsæt honning og saml dejen. Det kan også gøres i foodprocessor. Tryk dejen ud i en tærteform ca. 25 cm og sæt den i køleskab omkring 30 min.

Fyld
Skræl pærerne og skær dem i tynde både. Udsten blommerne og skær dem i både. Bland frugten i en gryde og lad det stå 5 min. ved middelvarme. Tag gryden fra varmen. Tilsæt honning og kartoffelmel og stil det til side.

Tosca
Rist mandlerne gyldne i mikroovn eller på tør stegepande. Smelt smør sammen med mandler og honning i en gryde og rør melet i.

Forbag tærtebunden på midterrillen 10 min. ved 200°. Tag den ud og fordel frugtblandingen. Hæld toscaen over og bag tærten færdig længere nede i ovnen i ca. 15 min., til toscaen har fået lidt farve.
Server tærten lun med vaniljeis eller flødeskum.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Lav tærten sammen med:
Honningbruchetta med ost til forret og
Citronkylling med gulerodspuré til hovedret


Flere lækre tærter...
Tærte med blommeri madeira
Midsommertærte
Chokoladetærte med tranebær