(Ca. 12 stk.)
Mørdej
175 g smør
1½ dl sukker
3 æggeblommer
3 spsk. mælk eller vand
6 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Mandelmasse
150 g mandler
150 g melis
3 æggehvider
Ca. 2 spsk. hvidvin eller vand med lidt romessens
Æg til pensling
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Rør smør og sukker hvidt. Rør æggeblommerne og mælken i, sigt hvedemel og bagepulver i. Ælt dejen godt igennem og stil den koldt 1 time. Tryk w af dejen ud i bunden og op ad siderne af en springform. Mal mandlerne og bland dem med sukker og stiftpisket æggehvider og vin. Kom mandelmassen i formen. Rul resten af mørdejen ud til en 2-3 mm tyk plade. Skær 1½ cm brede strimler af dejen og læg dem i rudemønster på kagen. Pensl med sammenpisket æg og bag kagen ved 180° i ca. 40 min. Lad kagen stå lidt i formen, inden den afkøler på en rist.
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Susannes landevejskage
Toscamazariner
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)