Opskrifter

Galopkringle

Søndag, 6. november 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Badehotellets kagebord er lige noget for os med en sød tand! Her er opskriften på en galopkringle.
35 min
10 personer
Galopkringle
250 g hvedemel
50 g sukker
3 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
150 g smør
1 æg
1 dl mælk
50 g sukat
50 g mandler
Æg til pensling
1 spsk. perlesukker
25 g mandelflager

Sådan laver du galopkringle

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og kardemomme og hak smørret i.
  2. Pisk æg og mælk sammen og ælt det i dejen, til den er ensartet og blank.
  3. Ælt sukat og hakkede mandler i dejen og læg den på en smurt plade i form som en krans eller kringle.
  4. Pensl den med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  5. Bag kringlen ved 225° i 20 min. og servér den lun.