Hurtig gløgg
Opskrift på hurtig gløgg
80 g rørsukker
1 dl vand
15 g ingefær
1 lime
1 lakridsrod
2 stænger kanel
3 stjerneanis
1 vaniljestang
75 g mandelsplitter
75 g rosiner
7 dl rødvin
Prøv også: Ribbenssteg med hjemmelavet rødkål og skysovs
Sådan laver du hurtig gløgg
Kog rørsukker og vand op, skær ingefæren i strimler og skær skallen af limefrugten med en kartoffelskræller. Kom limeskal, ingefær, lakridsrod, kanel, anis og den flækkede vaniljestang i sukkerlagen og lad det småsimre i et par min. Tag gryden af varmen og lad det trække mindst 15 min. Tilsæt vin, rosiner og mandler og varm gløggen forsigtigt op til lige under kogepunktet.
Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!
Få lækre opskrifter på konfekt og knas til jul i galleriet herunder!