Opskrifter

Hurtig gløgg

Tirsdag, 23. december 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skal du have julegæster til gløgg? Her er opskriften på hjemmelavet gløgg med masser af smag - og så er den hurtigt lavet!

Opskrift på hurtig gløgg

80 g rørsukker
1 dl vand
15 g ingefær
1 lime
1 lakridsrod
2 stænger kanel
3 stjerneanis
1 vaniljestang
75 g mandelsplitter
75 g rosiner
7 dl rødvin

Prøv også: Ribbenssteg med hjemmelavet rødkål og skysovs

Sådan laver du hurtig gløgg

Kog rørsukker og vand op, skær ingefæren i strimler og skær skallen af limefrugten med en kartoffelskræller. Kom limeskal, ingefær, lakridsrod, kanel, anis og den flækkede vaniljestang i sukkerlagen og lad det småsimre i et par min. Tag gryden af varmen og lad det trække mindst 15 min. Tilsæt vin, rosiner og mandler og varm gløggen forsigtigt op til lige under kogepunktet.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!

Få lækre opskrifter på konfekt og knas til jul i galleriet herunder!

Lav konfekt og knas til jul