Opskrifter

Ribbenssteg med rødkål og skysovs

Lørdag, 11. december 2010af Redaktion
God, klassisk juleret. Ribbenssteg med det skønneste tilbehør i fom af rødkål og skysovs.

Ribbenssteg med rødkål og skysovs

(4 pers.)
15 min. + 1 time i ovnen

1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
500 g rødkål
1 dl lagereddike
1 tsk. salt
75 g sukker
¾ dl sød ribssaft
1 spsk. majsstivelse

Prøv også: Sandwich med rester af ribbenssteg

Sådan laver du ribbenssteg med rødkål og skysovs

Rids sværen helt igennem og gnid med salt. Sæt stegen i en bradepande og hæld 3 dl vand ved sammen med stykker af gulerod, løg og laurbærbladene. Sæt stegen midt i ovnen (varmluft) ved 200° i 1 time, de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød. Skær rødkålen i strimler og lad den småsimre med eddiken under låg i 20 min. Tilsæt salt, sukker og ribssaft og lad det småkoge i yderligere 10 min. Si skyen, skum fedtet fra og lad den koge op. Jævn skyen med maizena rørt ud i lidt vand og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Stegt gåsebryst med fennikelkål
Rullepølse og sprød svær
Stegt svinekam ved lav temperatur og sesam kartofler

Lav skøn konfekt til jul - lad dig inspirere til knas og konfekt i galleriet herunder

Lav konfekt og knas til jul