Ribbenssteg med rødkål og skysovs
Ribbenssteg med rødkål og skysovs
(4 pers.)
15 min. + 1 time i ovnen
1 kg ribbenssteg
1 spsk. salt
1 gulerod
1 løg
2 laurbærblade
500 g rødkål
1 dl lagereddike
1 tsk. salt
75 g sukker
¾ dl sød ribssaft
1 spsk. majsstivelse
Prøv også: Sandwich med rester af ribbenssteg
Sådan laver du ribbenssteg med rødkål og skysovs
Rids sværen helt igennem og gnid med salt. Sæt stegen i en bradepande og hæld 3 dl vand ved sammen med stykker af gulerod, løg og laurbærbladene. Sæt stegen midt i ovnen (varmluft) ved 200° i 1 time, de sidste 5 min. på grill, så sværen bliver sprød. Skær rødkålen i strimler og lad den småsimre med eddiken under låg i 20 min. Tilsæt salt, sukker og ribssaft og lad det småkoge i yderligere 10 min. Si skyen, skum fedtet fra og lad den koge op. Jævn skyen med maizena rørt ud i lidt vand og smag til med salt og peber. Server med kogte kartofler.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Stegt gåsebryst med fennikelkål
Rullepølse og sprød svær
Stegt svinekam ved lav temperatur og sesam kartofler
Lav skøn konfekt til jul - lad dig inspirere til knas og konfekt i galleriet herunder