Opskrifter

Ingefærkage med citronglasur

Søndag, 4. december 2016af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Denne kage emmer bare af jul! Ingefær, kanel og mørk sirup uhm! Du får også opskriften på syltet citronskal, som du kan pynte den lækre ingefærkage med.
(Ca. 15 skiver)

Det skal du bruge til ingefærkage med citronglasur:

100 g syltet ingefær 200 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær ½ tsk. salt ½ tsk. stødt sort peber 100 g blødt smør + lidt til formen 100 g brun farin 200 g mørk sirup 2½ dl sødmælk 1 stort æg Glasur: 150 g flormelis Saft af ½ citron 1 spsk. smør Prøv også: Sveske- ingefærkage

Sådan laver du ingefærkage med citronglasur

Forvarm ovn til 180˚. Kom bagepapir i en 1½ liters brødform og sørg for, at papiret kommer helt ud i kanterne. Pensl papiret med smør. Riv den syltede ingefær fint. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær, salt og peber i en stor skål. Varm smørret op i en gryde med farin og sirup over lav varme. Rør i gryden, til farinen er opløst. Tag gryden af varmen og lad sirupsmassen køle af til håndtemperatur. Tilsæt mælk, revet syltet ingefær og æg og og pisk det hele godt sammen. Hæld sirupsmassen i melblandingen og rør dejen sammen, til den er jævn og klumpfri. Det er en ret tynd dej. Fyld dejen i formen og bag kagen i 50-60 min. Kagen er færdig, når den springer tilbage ved et let tryk. Vend kagen ud på en bagerist med bunden opad, fjern bagepapiret og lad kagen køle af. Læg bagepapir under risten, inden du kommer glasur på toppen. Glasur: Bland flormelis, citronsaft og smør i en gryde og kog forsigtigt op under omrøring. Hæld den varme, tynde glasur over kagen og lad den løbe lidt ned over siderne. Lad den stivne. Pynt med syltede citronskaller og lidt gran, kristtjørn eller lignende.

Det skal du bruge til syltet citronskal:

(Ca. 60 stk.) 4 usprøjtede citroner 325 g sukker ½ l vand 75 g sukker til at vende citronerne i

Sådan laver du syltet citronskal

Del citronerne i kvarte. Skær frugtkødet fraskallen og også en del af den bitre hvide hinde, men lad lidt sidde tilbage. Skær hver skal i 3-4 tynde stænger. Bring vandet i kog. Kog citronstængerne i vandet i 1 min. Hæld vandet ud, kog nyt vand op og kog citronskallerne 1 min. Skift vandet én gang mere og kog citronerne 3. gang på samme måde. Lad dem dryppe af i en sigte. Kog en sirup af sukker og ½ liter vand. Lad citronskallerne koge i siruppen i 1 time, eller til de er transparente. Tag dem op med en hulske, bred dem ud på bagepapir og lad dem køle af. Vend dem i sukker og lad dem tørre. Kom dem i en lufttæt beholder, når de er helt tørre. Prøv også: Jødekager