Irsk sommerpudding
Ingredienser til irsk pudding
(8 pers.)
Bunde
125 g smør
170 g sukker
3 æg
170 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vand
Fyld
900 g blandede, ribbede bær med overvægt af solbær
400-500 g sukker
3 dl vand
Pynt
Bær og citronmelisse
Fremgangsmåde til irsk pudding
Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med vandet. Fordel dejen i to, smurte lagkageforme. Bag bundene 20-25 min. ved 180° og afkøl dem på en rist.
Fyld: Skyl bærrene. Kog sukker og vand op i en gryde. Tilsæt bærrene og kog dem 3-4 min., til de begynder at briste. Justér med sukker. Flæk bundene og beklæd en skål på godt 1½ l med kagebundene, det må gerne ligne patchwork, det udjævner sig senere. Øs frugt med væde i skålen, lidt ad gangen, så kagebunden kan opsuge væden. Når skålen er halvfuld, lægges et lag kagerester i skålen, fyld op med frugt og til sidst et lag kagebund eller kagerester. Læg et pres i form af en tallerken, der passer til skålen, øverst.
Stil desserten i køleskab mindst 1 døgn, den kan holde sig 4-5 dage. Vend desserten ud på et fad og pynt med bær. Servér rigelig flødeskum til.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Irish coffee kugler
Gammeldags saftfromage
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)