Opskrifter

Isbombe

Mandag, 28. december 2009af Redaktion
Lækker dessert med hjemmelavet vanilje- og jordbæris

Vaniljeis
8 ægge-blommer (pasteuriserede)
8 dl sødmælk
2 vanilje-stænger
1½ dl sukker
2 dl piskefløde


Jordbæris
500 g frosne jordbær
300 g sukker
Saften af 1 appelsin

Pynt
100 g mørk chokolade
100 g friske jordbær (for pyntens skyld)



Kog mælken med tomme vaniljestænger og halvdelen af sukkeret. Pisk æggeblommerne meget luftige med resten af sukkeret og alle vaniljekornene. Hæld den kogende lage i æggemassen og varm det hele til 80° - det må ikke koge. Afkøles i isbad og røres under indfrysning, til det er som softice. Fyldes i en stor 3-4 liters skål, hvori der sættes en mindre 1 liters skål i midten, så isen presses væk om et centralt hul. Fryses natten over. Jordbær og sukker koges sammen, til det bobler med lidt store bobler. Tilsættes appelsinsaft og røres under indfrysning. Den indre skål tages ud af vaniljeisen, og jordbærisen fyldes i. Presses ned og fryses igen natten over. Vendes ud og pyntes med smeltet chokolade i striber og halve jordbær og drysses med sølvstøv.
Serveres med frisk, sød, mousserende vin.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere lækre isdesserter...
Jordbær i kokosskum
Rabarberis i limekurv
To slags is med jordbær