(6 pers.)
20 min. + ca. 2½ times hævetid og bagning
10 g gær
1,75 dl lunt vandt
200 g hvedemel
3 æg
100 g smør i små tern
50 g sukker
50 g syltet appelsin
100 g mandler (evt. grofthakkede)
1 bundt rabarber
150 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
Udrør gæren i vandet. Kom halvdelen af mel, æggene, smør, sukker, appelsin og mandler i en røremaskine og rør til en lind dej. Kom så gærvæsken i. Kom resten af melet i og kør dejen glat og sej. Lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Slå dejen ned og kom den i en smurt, rillet randform og lad den efterhæve 30-45 min. Bag kagen ved 180° i 40 min. Snit rabarber til store stykker, der bages drysset med sukker og vanilje og under dække af alufolie i 15 min. Lad kagen afkøle og server den i skiver med rabarberkompot og drysset med flormelis.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMUKKE TALLERKENER
Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grove æble-gulerodsmuffins
Marcipankage med rabarber
Havrekage med jordbær-rabarber
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)