Jordbær-chokoladelagkage
Opskrift på jordbær-chokoladelagkage
150 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ l fløde
250 g jordbær
4 æggehvider
170 g sukker
7 bl. husblas
1 dl fløde
100 g mælkechokolade
6 friske jordbær
Fremgangsmåde til jordbær-chokoladelagkage
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker lyst og rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med den smeltede chokolade. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm og bag kagen i 25 min. ved 200°. Lad den afkøle under et fugtigt viskestykke. Pisk fløden til skum, blend jordbærrene til en glat puré og bland jordbærpuréen med flødeskummen.
Udblød og smelt husblassen og pisk den i jordbærskummen. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i. Flæk kagen og læg den nederste del i bunden af springformen. Fordel jordbærmoussen over bunden og læg den øverste del af kagen over. Sæt kagen på køl og lad den sætte sig.
Pisk fløden til skum og riv chokoladen. Smør et tyndt lag flødeskum på kanten af kagen og drys med revet chokolade. Pynt toppen med resten af flødeskummen og de friske bær.