(4 pers.)
400 g jordbær
Rosenblade
100 g stikkelsbær
50 g hasselnødder (afskallede)
Stikkelsbær-granité
250 g stikkelsbær
1 dl vand
200 g sukker
Nougatine
100 g mandler
100 g sukker
Kog vand og sukker til sirup. Kog stikkelsbærene med dette og passer det gennem en sigte, så skallerne kommer væk. Frys denne puré til en granité, der skrabes op lige inden servering. Smelt sukker på pande og vend mandler i. Afkøl på olieret bagepapir og knus. Gem i glas. Rens jordbær og skær i halve. Skyl stikkelsbær og skær i halve. Pluk rosenblade. Afskal hasselnødderne i ovnen ved 100° i 10 min. Anret det hele med rosenblade og friske, halve stikkelsbær på. Små øer af nougatine. Jordbær med revet hasselnød og i midten en stor skefuld stikkelsbærgranité.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Jordbærlagkager
Rabarberslush
Rabarberkompot med creme anglaise
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)