Ingredienser til jordbærtærte
Dej
200 g hvedemel
75 g smør
50 g sukker
Lidt koldt vand
Fyld
3 æggeblommer
125 g sukker
50 g usaltet, smeltet smør
1½ dl tyk yoghurt
2 spsk. hvedemel
Revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
200 g jordbær
Sådan gør du
Bland mel, sukker og smør til en smuldret masse og saml med koldt vand.
Rul ud og pres i en tærteform. Forbag med alufolie langs kanten, så den ikke skrider ned, i 10 min. ved 200°.
Rør alle ingredienser til fyldet, undtagen jordbær, sammen. Kom det i den forbagte bund og læg halverede, skyllede jordbær i.
Bag ved 180° i ca. 30 min., til æggemassen er fast. Server lun eller kold.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter med jordbær...
Jordbærmakroner
Jordbærkoldskål
med kammerjunkere
Jordbær-hasselnød-
detærte
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)