Opskrifter
Kanelkage
Fredag, 24. november 2023Af Linn Grubbstöm. Foto: Peter Kam.
Lad hyggen sprede sig rundt om kaffebordet, når du disker op med de sødeste godter med smag af kanel.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2023-11-23/kage_crop.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=320:180)
35 min
8 personer
Kanelkage:
1 springform, ca. 25 cm i diameter
40 g smør
1 æg
85 g sukker
1 dl yoghurt naturel 3,5 %
180 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. bagepulver
Topping:
50 g smør
60 g sukker
30 g havregryn
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker.
- Hæld det smeltede smør og yoghurt i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver, og rør dejen sammen, til den er jævn.
- Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.
Topping:
- Smelt smørret i en gryde.
- Vend sukker, havregryn, kanel og kardemomme med smørret i gryden.
- Fordel blandingen oven på dejen med en ske.
- Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt, og toppingen er sprød.
![Kanelsmåkager med chokolade](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/u5120-sund_03.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.42&fp-y=0.51&ar=4:3)
Hjemmebag
Kanelsmåkager med chokolade