Opskrifter

Kræmmerhuse med kanel og hindbærskum

Fredag, 23. september 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lav dine egne kræmmerhuse og fyld dem med den lækreste lyserøde skum. Vi er ret sikre på, at familien bliver vilde med denne dessert!
(Ca. 25 stk.)

Det skal du bruge til kræmmerhuse med kanel og hindbærskum:

Kanelkræmmerhuse: 2 æg 180 g sukker 120 g hvedemel 3 tsk. stødt kanel 4-5 spsk. vand 25 g smeltet smør 1 knsp. salt Hindbærskum: 200 g hindbær 3 spsk. flormelis 2½ dl piskefløde Kræmmerhuse og vafler laves næsten på samme måde. Se her hvordan du laver gode gammeldags vafler.

Sådan laver du kræmmerhusene

Kanelkræmmerhuse: Tænd ovnen til 200°. Pisk æggene skummende med sukkeret. Rør mel og kanel i æggemassen. Rør 4 spsk. vand i dejen. Bag 2-3 kræmmerhuse ad gangen; læg et stykke bagepapir på en bageplade. Pensl et ganske tyndt lag smeltet smør på bagepapirer. Smør ca. 1 spsk. dej ud pr. kræmmerhus til en cirkel ca. 10 cm i diameter. Hvis dejen virker for tyk, kan du røre en lille smule mere vand i. Bag kagerne i ovnen, til de er lysebrune i kanten. Løsn kagerne med en paletkniv og form kagerne til kræmmerhuse med det samme. Sæt kræmmerhusene i en flaskehals eller meget smalt glas, så de holder faconen. Hvis kagerne når at blive hårde, inden du får dem formet til kræmmerhuse, kan du komme dem i ovnen igen, og et øjeblik efter vil de være bløde igen og til at forme. Lad kræmmerhusene køle af og opbevar dem i en lufttæt kagedåse, inden de skal serveres. Hindbærskum: Mos hindbærrene med en gaffel. Pisk fløde og flormelis til flødeskum. Vend hindbærrene let ind i flødeskummet. Servér kræmmerhusene i små glas, på en tallerken eller sæt dem i en skål fyldt med sukker, så de står uden at vælte. Kom hindbærskum i kræmmerhusene lige inden servering, eller servér hindbærskummet ved siden af kræmmerhusene, så man selv kan komme den i. Kaffe og is er en ret god kombination! Få opskriften på kaffeis her.