Opskrifter

Lakridsflødeboller med hvid chokolade og tranebær

Mandag, 23. april 2012Opdateret 7 timer sidenaf Kristina Marckmann
Disse hjemmelavede flødeboller er både en fryd for både øje og gane! Flødebollerne er overtrukket med hvid chokolade og smager skønt af lakrids.
30 min
12 stk
Lakridsflødeboller
50 g marcipan
1 tsk. lakridspulver
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvider
1 dl flormelis
1 spsk. lakridssirup
300 g hvid chokolade
1 spsk. tørrede tranebær
1 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

  1. Bland marcipanen med lakridspulveret og ælt det godt sammen.
  2. Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse, udstik små cirkler med en 4 cm udstikker og lad dem hvile på køl.
  3. Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved.
  4. Pisk hviderne stive med flormelis og pisk først lakridssiruppen i og derefter husblassen i lidt ad gangen, mens der piskes.
  5. Kom hviderne i en sprøjtepose, sæt en top på hver bund og stil dem i fryseren.
  6. Smelt chokoladen over vandbad og hak tranebærrene fint.
  7. Overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen, drys med tranebær og lakridspulver og lad dem tørre på et stykke bagepapir.